Stamppotje van Spliterwtjes met Rookworst, Karwijboter en Crispy Uien

 6,95 per persoon

De koude dagen komen eraan…dus tijd voor stamppot!! Maar deze stamppot is net even anders dan al die andere prakkie’s . Het gebruik van gele spliterwten in combinatie met kruiden zoals verse koriander en Karweizaad maken dit tot een spannend recept. De Brandt en Levie rookworst en crispy uitjes maken dit gerecht af.

Op voorraad

Beschrijving

Stamppotje van Spliterwtjes met Rookworst, Karwijboter en Crispy Uien

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

Stamppotje van Spliterwtjes met Rookworst, Karwijboter en Crispy Uien

rookworst van Brandt & Levie
gele spliterwten
ui
wortel
prei
verse koriander
nootmuskaat
karwijzaad
“crispy” uien

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

Olijfolie, bakje boter 50g, Peper & Zout

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Breng een pan water aan de kook voor de rookworst. Snijd de ui, wortel en prei fijn. Verwarm een pan op medium vuur met 2 eetlepels olijfolie en smoor de groenten 5 minuten.
  2. Voeg de spliterwten en nootmuskaat naar smaak toe aan de pan. Voeg water toe aan de erwten totdat ze onderstaan. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen voor ongeveer 35 minuten totdat erwten zacht zijn. Kijk steeds of er genoeg vocht aanwezig is in de pan, voeg indien nodig water toe.
  3. Doe de rookworst in de pan met warm water en verwarm op een laag vuurtje (water mag niet koken).
  4. Smelt de boter in een koekenpan met het karwijzaad en laat de boter borrelen. Snijd de koriander fijn.
  5. Breng de erwtenpuree op smaak met zout en peper en roer de koriander er doorheen. Snijd de rookworst, schuin, in plakjes. Verdeel het stamppotje over 2 borden en leg de plakjes rookworst er bovenop. Lepel de karwijboter over de linzen en strooi de ‘crispy’ uien er overheen.

Extra informatie

VOEDINGSWAARDEN

Kcal 500pp, Eiwit 19g, Vet 39g, Vezels 7,8g, Zout 0,8g