Spicy Bavette met Bietjes en Yoghurtdressing

 7,95

De Bavette van het Gasconne rund die geleverd is door Boerderij Lindenhoff wordt in dit gerecht vergezeld door rode bietjes en veldsla. De combinatie van de specerijen en yoghurt zorgen voor een mooie en smaakvolle balans in dit gerecht.

Wijntip: Peacock Merlot

Een rijke Merlot uit Stellenbosch met echt karakter! Afkomstig van wijngaarden met oude stokken wat zorgt voor maximale concentratie en kwaliteit. Het wijnmaken gebeurd op ultra-traditionele wijze zonder enkele toevoeging en met minimale interventie.

Op voorraad

Beschrijving

Spicy Bavette met Bietjes en Yoghurtdressing

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

bavette
bietjes
specerijen
Griekse yoghurt
veldsla
sjalotje
tijm

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, balsamico, honing, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Warm de oven voor op 200 C. Snijd het sjalotje in dunne ringetjes en zet opzij.
  2. Snijd de bietjes in 6 schijfjes. Doe ze in een ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel balsamico, tijmblaadjes, zout en peper en zet ze in de oven voor 15-20 minuten.
  3. Wrijf de bavette in met 1 eetlepel olijfolie, de specerijen, zout en peper. Verwarm een grillpan met 1 eetlepel olijfolie en grill de bavette rondom goudbruin voor 3 minuten en laat 2 minuten rusten op een bordje, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
  4. Meng de Griekse yoghurt met 1 eetlepel olijfolie.
  5. Maak de veldsla aan met 1 eetlepel olijfolie, zout, peper en de sjalotjes. Lepel wat yoghurt op 2 borden en verdeel de bietjes eroverheen, snijd de bavette in dunne plakjes en leg deze ernaast. Leg er een beetje sla bovenop.

Andere suggesties…