Romige Koolviscurry met Gember en Koriander

 9,95 per persoon

In deze viscurry wordt de prachtige koolvis geleverd door Jan van As vergezeld door een rijk bouquet aan Aziatische specerijen. De kokosmelk zorgt voor een mooie volle smaak. Eet smakelijk!!

Wijntip: Tüzko Chardonnay Barrique

Op vrijwel exact dezelfde breedtegraad als het hart van de Bourgogne produceren ze in Hongarije deze Chardonnay Barrique. Beter goed gejat dan slecht bedacht maar wat een prachtig glas wijn! Vol en rond met aroma’s van vanille, appels en vijgen. Het gebruik van Frans eikenhout geeft deze wijn een mooie body, genoeg body om fantastisch samen te gaan met deze romige viscurry.

Op voorraad

Beschrijving

Romige Koolviscurry met Gember en Koriander

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

koolvis van Jan van As
specerijen (koriander, komijn, chilivlokken, kurkuma)
verse gember
knoflook
ui
tomaten
kokosmelk
tamarinde pasta
koriander
basmati rijst

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, suiker, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Breng een pannetje met water en zout aan de kook. Snijd de ui in dunne ringetjes. Snijd het knoflookteentje fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes
  2. Voeg de rijst toe aan het water en kook zachtjes 10 minuten. Giet het water van de rijst af door een zeef en houd warm boven een pannetje met een klein laagje water afgedekt met een deksel.
  3. Snijd de gember fijn. Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie en smoor de ui zacht. Voeg dan de knoflook, gember en specerijen toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tamarinde pasta toe en bak 10 seconden.
  4. Voeg dan de tomaten toe en smoor zachtjes 5 minuten, voeg dan 75 ml water toe en kook ½ minuut. Voeg nu kokosmelk toe en kook nogmaals 2 minuten, breng op smaak met zout en peper. Snijd de heeg in stukjes van 3 cm en voeg toe aan de curry en kook in de saus totdat de vis gaar is.
  5. Pluk de blaadjes van de koriander. Verdeel de rijst over 2 borden, lepel de curry er bovenop en bestrooi met de resterende korianderblaadjes.

Tip: strooi er wat geroosterde cashew noten overheen