Rode Linzen en Snijbietsoep

 2,95 per persoon

De herfst is in volle gang en daar hoort een krachtige soep bij. Deze soep is mooi en stevig van smaak met verschillende texturen. De frisheid van de citroen zorgt dat de soep een mooi geheel wordt.

Wijntip: Tüzkö Cabernet Franc

Het sympathieke broertje van de Cabernet Sauvignon, vind je vaak terug in de blend van klassieke Bordeaux-toppers. Deze getalenteerde wijnmaker in Hongarije maakte een 100% Cabernet Franc. Een wijn met diepgang en een lange afdronk wat hem een Ferrari voor de prijs van een middenklasser maakt! De druiven zijn laat geoogst en doorgerijpt waardoor ze vol van smaak zijn met aroma’s van kers en tabak.

Op voorraad

Beschrijving

Rode Linzen en Snijbietsoep

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

rode splitlinzen
groenten bouillonblokje
rode ui
snijbiet
specerijen (Bilder Twist)
knoflook
citroen
koriander

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Los het bouillonblokje op in een liter warm water. Verwarm een pan op medium vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Smoor de rode ui voor 2 minuten en voeg gesneden knoflook toe, bak nog 1 minuut
  2. Voeg de specerijen, linzen en bouillon toe aan de pan toe. Kook voor 10-15 minuten. Indien nodig schep je het schuim met een soeplepel eraf.
  3. Snijd de uiteinde van de snijbiet af. Was de snijbiet en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de bladeren in dunne reepjes en de steeltjes schuin in stukjes van 1 cm.  Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de gesneden steeltjes van de  snijbiet voor 4 minuten, voeg daarna de blaadjes voor nog 2 minuten toe. Pureer de gekookte linzen grof met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de gebakken snijbiet toe aan de linzensoep met citroensap naar smaak. Pluk de blaadjes van de koriander. Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met koriander.

Andere suggesties…