Pittige Pastinaaksoep

 3,95 per persoon

De pastinaak wordt in dit gerecht vergezeld van tal van kruiden, waardoor deze soep een feest is voor de smaak. De gember komt mooi naar voren in deze soep. En de chilipeper zorgt voor de pit die het hele gerecht compleet maakt. Eet smakelijk!!

Wijntip: False Bay Pinotage
Een gerecht waar een mooie bloemige wijn tegenover mag staan. De wijn heeft zachte zuren die perfect samengaan met producten zoals pastinaak. Door haar kruiderij in zowel de neus als de smaak is het daarbij een goede ondersteuner van de gebruikte ingrediënten zoals knoflook, gember, komijnzaad en koriander.

Uitverkocht

Beschrijving

Pittige Pastinaaksoep

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

Pittige Pastinaaksoep

ui
knoflook
gember
pastinaak
bakje specerijen
groenten bouillonblokje
slagroom
komijnzaadjes
chilipeper
koriander

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

Olijfolie, Peper & Zout

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Los het bouillonblokje op in 1,3 liter warm water.
  2. Verwarm een pan op medium vuur met 3 eetlepels olijfolie en smoor de ui 5 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog eens 30 seconden.
  3. Voeg de pastinaak en specerijen toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook. Kook zachtjes 25 minuten. Rooster de komijnzaadjes in een droge pan. Zet opzij om af te koelen. Snijd de chilipeper fijn en pluk de korianderblaadjes.
  4. Voeg 125 ml slagroom toe aan de soep en breng aan de kook. Pureer met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met zout en peper en warm de soep op.
  5. Lepel de soep in 2 borden. Bestrooi met de geroosterde komijnzaadjes, chilipeper en korianderblaadjes.

Extra informatie

VOEDINGSWAARDEN

Kcal 503pp, Eiwit 6,9g, Vet 23g, Vezels 17g, Zout 0,1g