Marokkaanse Kip met Dadels en Aubergine

 6,95

Een gemakkelijk te bereiden gerecht met kippendijen van onze poelier Pieter van Meel. De heerlijke oosterse smaken zoals de Harissa, couscous, aubergine en specerijen maken het een echt Marokkaans georiënteerd gerecht.

Wijntip: BIO Nivuro Nero d’Avola Perricone

Dit gerecht vraagt om een zachte maar kruidige wijn zoals de Nivuro. De wijn heeft een uitstekende balans met een verrassend zachte en lange afdronk. Dit past zowel bij het pittige van de harissa, rijpe van de dadels en zachte van de kip.

Op voorraad

Beschrijving

Marokkaanse Kip met Dadels en Aubergine

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

kippendijen
dadels
aubergine
ui
knoflook
specerijen (½ theelepel gemberpoeder, 2 theelepels komijnpoeder)
harissa
sinaasappel
kipbouillonblokje
geschaafde amandelen
couscous
rucola(

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Verwarm een oven voor op 200˚ C. Snijd de ui en knoflook fijn en de aubergine in blokjes van 1 cm. Los het bouillonblokje op in 300 ml warm water. Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit het sap.
  2. Doe de couscous in een ovenschaal. Voeg de gesneden groenten en kip toe. Bestrooi met zout en peper.
  3. Voeg de specerijen, harissa, sinaasappel rasp en sap, bouillon en 2 eetlepels olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar. Zorg dat de kip met de vel kant naar boven ligt.
  4. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Maak de rucola aan met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Bestrooi de kip met de geroosterde amandelen en serveer met de rucola salade.

Andere suggesties…