Kip uit de Oven met Pompoen, Salie en Walnoten

 4,95

Een heerlijk herfstgerecht voor het gehele gezin met heerlijk gevogelte van Pieter van Meel. In dit recept wordt de kip vergezeld door andere typische herfstingrediënten zoals pompoen, walnoot en salie.

Wijntip: Domaine Bassac Le Manpot Blanc

De Manpot is een houtgelagerde chardonnay wat een perfecte match is met de tonen van pompoen maar ook de kruiden en gebruikte noten. Een prettige, zachte ondersteuner die een fijne balans brengt met het gerecht.

Op voorraad

Beschrijving

Kip uit de Oven met Pompoen, Salie en Walnoten

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

kippendijen
kip drumsticks
rode uien
flespompoen
salie
walnoten
kruimige aardappelen
nootmuskaat

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, melk, boter, sherry azijn, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Verwarm een oven voor op 200˚ C. Schil de rode ui en flespompoen. Snijd de uien in partjes en de pompoen in grove stukken.
  2. Doe de kip, uien en pompoen in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie, zout en peper. Meng alles goed door elkaar en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
  3. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Doe ze in een pan met koud water en zout. Breng aan de kook en kook zachtjes voor ongeveer 15 minuten. Giet het water van de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg 50 gr boter en een scheutje melk toe en maak er een smeuïge puree van. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper en zet opzij.
  4. Voeg de salieblaadjes, walnoten en 2 eetlepels sherryazijn toe aan de kip en meng alle ingrediënten door elkaar. Zet de schaal terug in de oven voor nog eens 25 minuten.
  5. Verwarm de aardappelpuree. Verdeel de puree over 4 borden. Leg een kippendij en pootje op elk bord. Lepel de uien, pompoen en het vocht overgebleven in de ovenschaal over de kip en serveer.