Kip met Koriander en Gekarameliseerde Spruitjes

 7,95 per persoon

Een prachtig en voedzaam gerecht. In dit recept zijn de mooie kippendijen geleverd door onze poelier Pieter van Meel. De spruitjes en de verrassende polenta zorgen samen met het rijke bouquet aan kruiden voor een smaakvol geheel.

Wijntip: False Bay Syrah

Een vriendelijke, elegante syrah uit Zuid-Afrika. Deze zachte syrah heeft de juiste fruitigheid en kruidigheid om zowel de gebruikte kruiden en pepers als het zoetige van het karameliseren op te vangen.

Op voorraad

Beschrijving

Kip met Koriander en Gekarameliseerde Spruitjes

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

kippendijen van Pieter van Meel (met bot en vel)
citroen
spruitjes
specerijen (bilder twist)
knoflook
snelkook polenta

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, dijon mosterd, boter, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Rasp de schil van de citroen. Snijd de helft van de citroen in partjes. Snijd de knoflook in plakjes en maak de spruitjes schoon.
  2. Doe de kippendijen samen met de spruitjes in een kom en breng op smaak met zout en peper. Meng 3 eetlepels olijfolie, chilipeper, knoflook, citroenrasp/ partjes, 1 eetlepel Dijonmosterd en korianderpoeder er doorheen.
  3. Doe de kippendijen in de ovenschaal en zet in de oven voor 10 minuten. Voeg dan de spruitjes en citroenpartjes toe en zet nog 30 minuten in de oven.
  4. Breng 750 ml water aan de kook. Voeg de polenta al roerend toe en kook zachtjes in ongeveer 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper en 50 gr boter.
  5. Verdeel de polenta over 2 borden. Leg de kip en spruitjes erbovenop en serveer direct.

Andere suggesties…