Geroosterde Venkel met Appel en Taleggio

 6,95

Een gerecht vol met verschillende smaken en ingrediënten .Zo wordt de geroosterde venkel gecombineerd met de smaakvolle Taleggio uit het gelijknamige stadje in Noord-Italie. Een mooi verrassend en smaakvol recept. Eet smakelijk!


Wijnsuggestie: Tüzkö Güner veltliner

De smaken van de Granny Smit appel komen terug in deze topwijn uit Hongarije. Een Oosterijkse druif op ontdekkingsreis naar het oosten. Een prachtig combinatie van frisse zuren en mineraliteit.

Op voorraad

Beschrijving

Geroosterde Venkel met Appel en Taleggio

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

venkel
taleggio
Granny Smith appels
knoflook
chilivlokken
amandelen
tijm
panko
bladpeterselie

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, boter, zout & peper

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de venkel in parten, bewaar het groen. Snijd de knoflook fijn. Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
  2. Rooster de amandelen in een koekenpan goudbruin en zet opzij.
  3. Verwarm de koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en smoor hierin de knoflook samen met de chilipeper voor een paar seconden. Voeg de venkel en takjes tijm toe samen met 100 ml water en smoor zachtjes totdat de venkel halfgaar is (deksel op de pan). Breng op smaak met zout en peper.
  4. Smeer een ovenschaal in met boter. Doe de venkel in een ovenschaal samen met de appelschijfjes. Meng de talleggio en 50 ml water door de groenten heen.
  5. Hak de amandelen fijn en meng deze in een kommetje met de panko. Strooi dit mengsel over de venkel en appelschijfjes. Verdeel de boter in kleine vlokjes over de venkel. Zet in de oven voor 20 minuten.
  6. Hak de peterselie fijn en strooi deze samen met het groen van de venkel over het gerecht.

Andere suggesties…