Geroosterde Koolvis met Kikkererwten en Gember

 7,95 per persoon

Dit oosters georiënteerde recept heeft tal van smaken zoals koriander, verse gember en de verrassende Baharat kruiden. De combinatie van de Koolvis van Vishandel Jan van As en dit recept zorgt voor een heerlijk gerecht.

Wijntip: Montes Reserva Sauvignon Blanc

Chileense witte wijn past prachtig bij de expressieve smaken in dit gerecht. Het is een zachte, maar frisse witte wijn met een goede complexiteit.

Op voorraad

Beschrijving

Geroosterde Koolvis met Kikkererwten en Gember

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

Geroosterde Koolvis met Kikkererwten en Gember

baharat
koolvis
verse gember
rode chilipeper
kikkererwten
tomatenblokjes
koriander

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

Olijfolie, Peper & Zout

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Verwarm een oven voor op 200˚ C. Snijd de gember en rode chilipeper fijn. Giet het vocht van de kikkererwten af.
  2. Verwarm een pan op medium vuur met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de baharat toe en bak 30 seconden. Voeg dan de gember en chilipeper toe en bak nog eens 30 seconden. Voeg de kikkererwten toe en bak rondom goudbruin.
  3. Voeg het blik tomaten toe met wat zout en peper en breng aan de kook. Kook zachtjes 5 minuten.
  4. Bestrooi de vis met zout en peper en leg de stukjes vis in het tomatenmengsel en lepel wat van de saus er overheen. Zet de pan in de oven voor 10-15 minuten.
  5. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd ze grof. Strooi de koriander over de vis en serveer.

Extra informatie

VOEDINGSWAARDEN

Kcal 417pp, Eiwit 33g, Vet 8,5g, Vezels 13g, Zout 0,2g