Gerookt Spek en Tomaten Spaghetti

 3,95

Een klassiek Italiaans recept voor het hele gezin. De ingrediënten zijn met zorg geselecteerd, zodat de smaken goed samen komen tot een prachtig gerecht.

Wijntip: False Bay Pinotage
Pinotage past bij uitstek het best bij gerookte producten zoals het spek in dit gerecht. Doordat deze pinotage licht is en veel mooi rood fruit bevat matched dit ook heel goed met de tomaten spaghetti

Uitverkocht

Beschrijving

Gerookt Spek en Tomaten Spaghetti

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

Gerookt Spek en Tomaten Spaghetti

spaghetti
gerookte ontbijtspek
ui
knoflook
gerookte paprikapoeder
tomaatblokjes
geraspte Parmezaan
rucola

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

Olijfolie, Peper & Zout

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes. Breng een pan water met zout aan de kook.
  2. Verwarm een koekenpan op medium vuur met 2 eetlepels olijfolie en bak het ontbijtspek 2-3 minuten. Voeg de ui toe en bak nog eens 4 minuten.
  3. Voeg de knoflook en gerookte paprikapoeder toe en bak 1 minuut. Voeg de tomaten, zout en peper toe en kook zachtjes 10 minuten. Kook 1/3 van de saus in.
  4. Voeg de spaghetti toe aan de pan met kokend water en kook in 8-10 minuten beetgaar. Bewaar een kopje van het kookvocht en giet de spaghetti af.
  5. Maak rucola aan met olijfolie naar smaak. Meng de spaghetti door de tomaten en verdun, indien nodig, met het bewaarde kookvocht. Verdeel de spaghetti over 4 borden, bestrooi met de geraspte Parmezaan en leg wat rucola bovenop.

Extra informatie

VOEDINGSWAARDEN

Kcal 626pp, Eiwit 13g, Vet 56g, Vezels 2,3g, Zout 0,6g