Gepofte Aardappel Gevuld met Garnaaltjes

 8,95 per persoon

Dit gerecht is een mooi fris gerecht op een mooie herfstdag. Met heerlijke roze garnaaltjes van onze leverancier Jan van As, verschillende groene kruiden, Aardappel, Jonge Spinazie en zure room.

Uit het noorden van Portugal komt deze heldere Vinho Verde. Verde betekent groen, toch is deze wijn vol en rijk in de textuur. Een wijn die stevigheid en frisheid bied aan dit volle gerecht, zonder dat het zal overheersen.

Op voorraad

Beschrijving

Gepofte Aardappel Gevuld met Garnaaltjes

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

aardappel
ei
kruiden (bieslook & bladpeterselie)
roze garnalen
zure room
jonge baby spinazieblaadjes

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, roomboter, melk (een scheutje om het smeuïg te maken), zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg een stukje aluminiumfolie op de bakplaat, leg de aardappel er bovenop en druppel er 1 lepel olijfolie overheen, bestrooi daarna met grof zout. Zet de plaat 45 minuten in de oven.
  2. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Doe de zure room in een kommetje en roer ½ geklopt ei en de kruiden er doorheen.
  3. Snijd de aardappel over de lengte open. Lepel de garnalen door de zure room en schep het mengsel op de gepofte aardappel en zet deze nogmaals 10 minuten in de oven.
  4. Maak de spinazie aan met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de spinazie op het bord en zet de gevulde aardappel er bovenop.