Gekonfijte Eend met Witte Bonen

 10,95 per persoon

Een ovenheerlijk herfstgerecht met gekonfijte Eendenbout van de beste poelier van het land , Pieter van Meel. De eendenbout wordt in dit gerecht vergezeld door peterselie , tijm, witte bonen en pancetta van de Lindenhoff. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit gerecht niet alleen smaakvol is, maar ook zeer voedzaam.

Wijntip: Esporão Monte Velho

Deze wijn past perfect bij het filmende mondgevoel wat konfijten met zich mee brengt. Daarbij ondersteunt het de aardse tonen van het gerecht goed en brengt het ook de nodige frisheid met zich mee.

Op voorraad

Beschrijving

Gekonfijte Eend met Witte Bonen

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

Gekonfijte Eend met Witte Bonen

gekonfijte eendenbout (Van Meel)
wortel
ui
tijm
pancetta
witte bonen
bouillonblokje
bladpeterselie

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

Olijfolie, Peper & Zout

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚ C. Schil de wortel en snijd samen met de ui fijn. Snijd de pancetta in kleine blokjes. Los de helft van het bouillonblokje op in 300 ml water. Giet het vocht van het blik bonen af.
  2. Verwarm een pan op medium vuur met 2 eetlepels olijfolie en bak de gekonfijte eendenbout op de vel kant goudbruin. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal.
  3. Voeg de ui en wortel, pancetta en tijm toe aan de pan en bak zachtjes 12 minuten. Voeg de bouillon toe en kook voor de helft in. Zet de eend 10 minuten in de oven.
  4. Voeg de witte bonen toe aan de pan en warm op. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd ze fijn.
  5. Roer de peterselie door de bonen en lepel op een bord. Leg de eend er bovenop en serveer.

Extra informatie

VOEDINGSWAARDEN

Kcal 837pp, Eiwit 53g, Vet 47g, Vezels 25g, Zout 2,3g