Franse Uiensoep met Gruyere Kaastosti

 3,95 per persoon

Het is herfst en daar hoort een mooie uiensoep bij. Wij hebben voor u een mooi recept samengesteld met een Bilder & de Clercq twist. De mooiste ingrediënten zijn voor u verzameld, het enige wat u hoeft te doen is de 5 simpele stappen te volgen. Eet smakelijk!

Wijntip: Tüzkö Chardonnay Barrique

Comfort food om bij weg te dromen op een herfstachtige namiddag. Daar zetten wij deze heerlijke volle Chardonnay bij. Een Franse klassieker gepaard met een wijn geheel in Franse stijl. Mooie aroma’s van vanille, rijpe vijg en appel. Een dijk van een wijn voor een zacht prijsje.

Op voorraad

Beschrijving

Franse Uiensoep met Gruyere Kaastosti

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

uien
knoflook
speltbrood
geraspte Gruyere
groentenbouillonblokje
tijm
laurierblaadje

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, witte wijn, roomboter, mosterd, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook fijn. Verwarm een pan met 2 eetlepels olijfolie, voeg de uien toe en laat ze op een middelhoog vuur licht karameliseren voor 10 – 15 minuten.
  2. Voeg de knoflook, tijm en laurierblaadje toe, bak 1 minuut. Voeg 1 glas witte wijn toe en laat licht inkoken. Los het bouillonblokje op in 1 liter warm water en voeg toe aan de pan.
  3. Smeer 2 sneden brood licht in met een beetje mosterd en de 2 anderen met boter.
  4. Verdeel de kaas over de sneden met boter en leg andere sneden er bovenop.
  5. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de tosties aan beide kanten goudbruin.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 2 kommen. Snijd de tosties in tweeen. Stapel ze op elkaar en leg ze op het bord.