Fazant met sherry, pastinaak en kastanjes

 10,95

Een heerlijk wildgerecht met fazant geleverd door onze poelier Pieter van Meel. De aardse smaak van de pastinaak en de kastanjes in combinatie met de sherry maken het gerecht compleet en vol van smaak.

Wijntip: Waterkloof Red Circle of Life

Bij dit gerecht met wildtonen en aardsheid mag een volle kruidige, maar vriendelijke rode wijn geserveerd worden. De Circle of Life biedt alles wat past bij dit gerecht, een ondersteuning van zowel de aardse tonen als de zoete elementen van het gerecht.

Uitverkocht

Beschrijving

Fazant met sherry, pastinaak en kastanjes

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

fazantfilets
pastinaak
fino sherry
bruine suiker
kastanjes
bladpeterselie
waterkers

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, sherryazijn, boter, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Verwarm de oven voor op 210 C. Was en schil de pastinaak en snijd ze in partjes van 5 cm lang.
  2. Wrijf een ovenschaal in met boter. Doe de pastinaak in de ovenschaal samen met de bruine suiker, sherry, peper, zout en wat klontjes boter. Meng alles goed door elkaar en zet het in de oven voor 10 minuten. Snijd de kastanjes in tweeën en voeg toe aan de pastinaak, zet nog eens 10 minuten in de oven.
  3. Bestrooi de fazantenfilets met zout en peper. Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie en 10 gram boter en bak de filets goudbruin aan elke kant. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.
  4. Doe de pastinaak en kastanjes in de pan waar de fazant in gebraden is en laat het licht karamelliseren. Snijd de steeltjes van de waterkers en de peterselie fijn. Maak de waterkers aan met 1 eetlepel olijfolie en 1 theelepel azijn en breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de peterselie door de pastinaak en verdeel het over 2 borden.

Andere suggesties…