Farro / Savooikoolsoep

 4,95

Een heerlijke voedzame vegetarische soep een goede start van 2018. In deze soep worden de verrassende Farro , Savooikool en Parmezaan.


Wijnsuggestie: Domaine de Vedilhan Viognier

Vedhilan viognier is een zachte witte wijn. De florale elementen in combinatie met zachte zuren zorgen dat deze goed passen bij zowel de kool, de granen als de rosemarijn.

Op voorraad

Beschrijving

Farro / Savooikoolsoep

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

savooikool
ui
farro
knoflook
rozemarijn
bouillonblokjes
citroen
geraspte Parmezaan

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, witte wijn, zout & peper

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Verwijder de harde kern uit de kool en snijd de kool in dunne reepjes. Bewaar een klein gedeelte voor garnering. Snijd de knoflook en ui fijn. Los groenten bouillonblokje op in 2 liter water. Rasp de schil van de citroen.
  2. Verwarm een pan met 2 eetlepels olijfolie en smoor de ui hier goudbruin. Voeg de knoflook, rozemarijn en kool toe aan de pan. Voeg de 100 ml witte wijn toe, zet de deksel op de pan en stoom zachtjes 15 minuten. Zet het gas uit.
  3. Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de farro toe en rooster het licht voor 1 minuut. Doe de farro in een pannetje met de bouillon en kook zachtjes, ongeveer 15 minuten.
  4. Voeg de bouillon en farro toe aan de pan met de kool en kook zachtjes 5 minuten. Voeg de citroensap/rasp toe naar smaak. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de soep over 2 kommen. Verdeel er wat kool overheen en bestrooi met Parmezaan.

Tip: heerlijk met meergranen zuurdesembrood

Andere suggesties…