Eton Mess met Appel en Maple Syrup

 4,95 per persoon

Een prachtig traditioneel Engels recept met een Bilder & de Clercq twist zorgt voor een mooie afsluiter van een dineravond (of niet als afsluiter omdat het recept zo lekker is). De meringues in dit recept zijn huisgemaakt en worden net zoals alle andere ingrediënten in de juiste hoeveelheid thuis bij u afgeleverd.

Wijntip: Tüzkö Güner veltliner

Deze heerlijke wijn van Gewürztraminer druiven heeft een gelige kleur. De geur kent vele aroma’s zoals honing, abrikozen, rozijnen en bloemen. Deze zoete, rijke wijn met een volle en romige textuur past perfect bij het zoete gerecht met de frisse elementen van appel.

Op voorraad

Beschrijving

Eton Mess met Appel en Maple Syrup

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

Jonagold appels
maple syrup
slagroom
hazelnoten
Griekse yoghurt
meringues (Chefs)

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

Suiker, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Schil de appels en snijd in kleine blokjes.
  2. Verwarm een koekenpan met 3 eetlepels suiker en laat karamelliseren. Voeg de appel voorzichtig toe en bak 3-5 minuten.
  3. Rooster de hazelnoten op medium vuur in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof.
  4. Klop in een kom de slagroom lobbig. Spatel de Griekse yoghurt er doorheen.
  5. Kruimel 1 ½ meringue in een schaal. Lepel de slagroom er bovenop gevolgd door het appelmengsel. Kruimel de resterende meringue er overheen, bestrooi met de hazelnoten en lepel de maple syrup er overheen.

Andere suggesties…