Carbonara van Knolselderij

 7,95

Een klassiek Italiaans gerecht gestoken in een nieuw jasje. In dit recept vindt u geen pasta maar in plaats daarvan wordt er in dit recept gebruik gemaakt van knolselderij spirelli. De combinatie van de boerenkool, knolselderij, pancetta, Parmezaan en knoflook zorgen voor een bijzonder smaakvol en voedzaam gerecht.

Wijntip: Tüzkö Chardonnay Barrique

Vlees of vega, deze hout gelagerde Chardonnay, uit Hongarije of all places, is een fantastische maaltijdbegeleider. Het nog vrij onbekende wijngebied van Hongarije biedt waanzinnig veel potentie voor het maken van mooie wijnen. Een avontuurlijk keuze met gegarandeerd succes

Uitverkocht

Beschrijving

Carbonara van Knolselderij

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

eieren
Parmezaan
pancetta
teentje knoflook
knolselderij spirelli
boerenkool
bieslook

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, roomboter, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Snijd de pancetta in kleine blokjes en de knoflook fijn. Klop de eieren in een kom en meng met ¾ van de Parmezaan en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en smoor hierin de boerenkool met zout en peper voor 5 minuten.
  3. Verwarm een koekenpan op mediumvuur met 2 eetlepels olijfolie en cupje boter. Bak hierin de pancetta ongeveer 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut.
  4. Voeg de knolselderij spirelli toe aan de pan, dek af en laat ongeveer 5 minuten stoven. Roer af en toe door.
  5. Meng de boerenkool door de knolselderij, haal de pan van het vuur af en schep het eimengsel er doorheen totdat de eieren licht stollen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 2 borden, bestrooi met de resterende Parmezaan en serveer.