Boerenkoolrisotto

 3,95

Een risotto maar dan net even anders dan u gewend bent. Zo wordt in dit recept de risotto niet alleen vergezeld door traditionele Italiaanse ingrediënten maar door de oer-Hollandse Boerenkool. Laat u verrassen!


Wijnsuggestie: Domaine de Vedilhan Viognier

Deze Italiaanse wijn is gemaakt om bij Italiaanse gerechten te nuttigen. Het vormt dan ook een fantastische combinatie met ingredienten zoals walnoten, peterselie en parmezaan.

Op voorraad

Beschrijving

Boerenkoolrisotto

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

ui
Abborio rijst
bouillonblokje
walnoten
gesneden boerenkool
knoflook
bladpeterselie
geraspte Parmezaan

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, boter, zout & peper

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Begin met de pesto. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Zet opzij en laat ze afkoelen. Doe de boerenkool in een beker met de peterselie, gepeld knoflookteentje, walnoten en 4 eetlepels olijfolie. Blend in een keukenmachine of blender (vijzel) tot een gladde pesto en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  2. Snijd de ui fijn. Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter warm water en houd tegen de kook op een laag vuurtje. Verwarm een pan op medium vuur met 2 eetlepels olijfolie en smoor de ui zacht in 7 minuten.
  3. Zet het vuur wat hoger en voeg de rijst toe. Roer ongeveer 3 minuten. Voeg de wijn toe en laat inkoken totdat het bijna verdampt is. Voeg de bouillon toe met een soeplepel, een lepel per keer, totdat de rijst de bouillon heeft geabsorbeerd. Roer af en toe lichtjes.
  4. Als de bouillon geabsorbeerd is, dan is het tijd voor de volgende lepel. Voeg de helft van de pompoen toe. Dit alles kost ongeveer 15-17 minuten. Voeg de boerenkoolpesto toe aan de risotto en breng op smaak met zout en peper.
  5. Zet het gas uit, voeg driekwart van de Parmezaan en 30 gr boter aan de risotto toe. Plaats de deksel erop en laat 2 minuten staan. Verdeel over 2 kommen, bestrooi met de resterende Parmezaan en serveer.

Andere suggesties…