Biefstuk met Béarnaise

 9,95 per persoon

Deze prachtige Biefstuk van Gasconne Rund geleverd door Boederij de lindenhoff wordt in dit gerecht vergezeld door een klassieke Béarnaise saus en een frisse baby gem salade.

Wijntip: Tüzko Cabernet Franc

Deze 100% Cabernet Franc uit het zuiden van Hongarije is er een om te onthouden! Het aroma van fruit, rijping op hout en intensiteit van deze wijn schieten als een grote aangename verassing je glas uit. De smaken van donker fruit, kers en tabak vullen dit gerecht met diepe volle smaken perfect aan. Vergeet even alles om je heen en geniet van deze wijn-spijs combinatie!

Op voorraad

Beschrijving

Biefstuk met Béarnaise

 

WAT WIJ JE LEVEREN:

biefstuk
aardappels (Nicola)
baby gem
crème fraiche
dragon

 

DIT HEB JE NOG ZELF NODIG:

olijfolie, rode wijnazijn, grove mosterd, zout & peper

 

BEREIDING IN STAPPEN:

  1. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie en bak de aardappelblokjes goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Haal de blaadjes los van de gem en doe ze in een kom. Bestrooi het biefstukje met zout en peper. Verwarm een pan op medium vuur met 1 eetlepel olijfolie en bak de biefstuk 2 minuten aan elke kant. Zet opzij op een bord en dek af met een stukje aluminiumfolie.
  3. Snijd de dragon fijn. Voeg 3 eetlepels crème fraiche toe aan de pan van de biefstuk. Voeg 1 theelepel rode wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel water en de gesneden dragon toe. Laat 1 minuut koken.
  4. Breng de sla op smaak met 1 eetlepel olijfolie en zout en peper. Schep de gebakken aardappeltjes op het bord en leg de biefstuk ernaast. Lepel de saus er overheen.

Andere suggesties…